Новость из категории: Культура

В заповіднику «Глухів» презентували книгу про Кочубеїв

Наприкінці січня у національному заповіднику «глухів» відбулася презентація книги «суспільна та культурна діяльність родини Кочубеїв у с. Дубовичі (кінець ХVІІ – початок ХХ ст.) автори Л. А. Іванченко, І. В. Зіброва, Л. Г. Проценко – над якою вони працювали понад 10 років. Презентувала книгу Леся Іванченко – кандидат історичних наук з Національної академії аграрних наук м. Київ.

Ця книга є історичне дослідження Кочубеївського роду і села Дубовичі і буде корисна для читача – особливо для тих хто займається вивченням і походженням свого генеалогічного і хронологічного роду. І як вірно відмітив Юрій Коваленко, що ця книга є завершеною кандидатською дисертацією з якої можна почерпнути історичний матеріал для нових досліджень. Цей історико-краєзнавчий нарис надихає і закликає всіх хто займається історією Сіверщини, нашого Глухівського краю, історією сіл та хуторів (особливо зникаючих і вже покинутих поселень).

Отже, залишити після себе добрий слід на землі та написати ще не одну книгу про свою Малу Батьківщину є наш святий обов’язок. Присутні на цьому зібранні побажали автору книги Лесі Іванівні здоров’я, творчих сил і натхнення в її самовідданій праці.
 
Микола Марченко, від літературного об’єднання «Сіверщина» ім. Валерія Висоцького.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости