Новость из категории: Новини

Новини коротко

Вирощуванням конопель цікавиться 11 областей

Семінар-тренінг «Промислові коноплі: вирощування, збирання, переробка», на якому розглянуто широке коло питань, пов’язаних з культивуванням промислових конопель, проведений Інститутом луб’яних культур НААН разом з Асоціацією «Українські технічні коноплі» у рамках проекту «Конопляний університет» 2-5 квітня досяг чи не рекордно широкого рівня представництва. У ньому взяли участь представники Харківщини, Дніпропетровщини, Київщини, Полтавщини, Кіровоградщини, Хмельниччини, Вінниччини, Сумщини, Чернігівщини та Миколаївщини. Всі вони ознайомились з сортами промислових конопель та їхньою агротехнікою вирощування, технологіями збирання та перероблення конопляною сировини, а також нормативною базою галузі коноплярства України.

За інформацією ibc-uaas.at.ua

«Росточок» доріс до першого місця

Вокальний гурток "Росточок" нашого МЦПО , яким керує Ксенія ВЛАСЕНКО став першим у номінації художнього виконавства серед 43 дитячих творчих колективів на обласному етапі Всеукраїнського фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості "Чисті роси".

За інформацією міського відділу освіти

Радіаційний фон - в нормі

Жодних негативних відхилень не зафіксовано при останніх замірах радіаційного фону на Глухівщині. Він, як і раніше, коливається у межах 0,08-0,12 мкЗв/год. (середній показник по Україні - 0,08-0,16 мкЗв/год). У березні наш показник становив 09 мкЗв/год.

За інформацією Глухівського відділу Сумського лабораторного центру МОЗ

Глухівська водонапірна вежа: початок екскурсійного сезону

Глухівський міський краєзнавчий музей розпочав екскурсійний сезон, взявшись за проведення оглядових заходів на старовинній сорокаметровій вежі водогону. Вартість квитка - 5 грн.

Вл. інф.

Обріз часів Великої Вітчизняної – в руках селянина

Правоохоронці вилучили зброю в одному з помешкань жителя Глухівського району. За даним фактом відкрите кримінальне провадження, ведуться слідчі дії.

Інформація Оксани КОВАЛЬОВОЇ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости