Новость из категории: Новини / Новини з відео

Створення госпітального округу в Глухові на межі зриву (відео)

Cьогодні, о 10 годині, мала б відбутись сесія, на яку покладалися певні сподівання - особливо в частині організації некомерційного підприємства на базі Глухівської центральнеої районної лікарні (без чого, нагадаємо ще раз, неможливо створити глухівський госпітальний округ і, як мінімум, зберегти лікарню для глухівчан в близькому до теперішнього вигляді) знову НЕ ВІДБУЛАСЯ!

Події проходили за звичним сценарієм, який, відверто, вже набив оскомину: секретар міської ради прохає депутатів зареєструватися, і отримує натомість кпини з боку «Волі народу» та БПП: реєструватимемося тільки з Галустяном – Поповою – Бабай, а хто ви взагалі тут такі, щоб нас реєструвати, і – з просто-таки менторськими інтонаціями – зареєструємося, коли дотримуватиметесь норм закону. Невдовзі після цього з`явився Мішель. Він, вкотре, закликав народних обранців взяти участь у сесії, та наголосив, що накопичилося чимало питань, які потребують негайного розгляду: окрім реорганізації лікарні – бюджет, програма розвитку тощо. Всі ці заклики, однак, виявилися, як то кажуть «гласом вопиющего в пустыне». Ніхто з «Волі народу», БПП та УКРОПу не залишив автографа на реєстраційному листку. Це зробили лише сім депутатів з промерських фракцій. Очільник ВН Юрій БУРЛАКА зійшов на трибуну і дав аргументоване пояснення причин, скажімо так, не надто конструктивної налаштованості своїх колег. Головна, наскільки можна було зрозуміти, полягає у відмові ввести до депутатських лав згадуваних Галустяна – Попової – Бабай, проти чого, на думку Бурлаки, після низки судових вердиктів щодо відведення позовів за фактами порушень на останніх зборах з відкликання народних обранців, немає жодних законних підстав. Намагався головний опозиціонер придати видимість бодай якогось конструктиву й бойкотуванню реорганізації лікарні.
 
Тут, однак, окрім неоковирної, з перекручуванням фактів, критики медичної реформи і обіцянок предметно поговорити про це на зібранні колективу ЦРЛ, яке розпочнеться завтра о 14. 30, нічого путнього від нього не почули. Критикувати медреформу в тому ключі, як у шановного Юрія Олександровича, можна, на нашу думку, лише з повноваженнями її припинення. Оскільки їх там немає і близько, його позицію можна охарактеризувати як суто політиканську і вкрай безвідповідальну. Без перетворення ЦРЛ на некомерційне підприємство її бюджетне фінансування у нинішніх обсягах припиниться вже з 1 липня, і може статися, наступного року в Глухові у лікарні не працюватиме жодний лікар вузького профілю. Відповідне застереження зробив, наприклад, чинний керівник глухівської лікарні Анатолій КИЯШКО, промову якого намагалися закричати занадто жваві опозиціонери. Ось такі головні моментики чергової сесії, що не відбулася.
Детальніше про неї читайте в наступному номері газети «Кур`єр».

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости