Новость из категории: Статті

Проголосували

Завершився другий тур виборів Президента України.

Почну з розповіді одного громадського активіста:

- У порівнянні з першим , другий став для мене сущою прогулянкою: жодних тобі навантажень по партійній лінії, бдіння за кабінками, урнами, протирання штанів на місцях для спостерігачів, «великого стояння» запівніч під окружною - просто зайшов після базару на дільницю, дістав, як у Маяковського, «из широких штанин» паспорт - звісно, не серпасто – молоткастий, а з тризубом, і… Ні, тут був таки один цікавий момент, коли давали бюлетеня.

Отримавши на руки невеличкий папірець, я, як то кажуть, «на автоматі», став чекати на ще щось. Товариш з комісії здивовано поглянув на мене, і запитав, чому не йду до кабінки. Я: так бюлетеня не отримав. І тут до мене лійшл. що бюлетень цього разу не такий як на першому турі – набагато менший за розміром.

Промовиста деталь. Втім, результат ще промовистіший. Петро ПОРОШЕНКО, попри все, не чекаючи на публічне оголошення, задовго до офіційного оголошення поздоровив з перемогою свого новообраного наступника. Перші достеменні дані, на першу ранку двадцять другого, коли підрахували трохи більше за 20% бюлетенів були такі: Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ – трохи більше за 73%, Петро ПОРОШЕНКО – за 24%, що підтвердило екзит – поли. Далі картина не змінилася.

На Сумщині підтримка Зеленського виявилася ще суттєвішою. На 15.00 понеділка, за підсумками опрацювання майже 96% бюлетенів, тут зафіксували вже 82% відданих за нього голосів, проти 16% - тих що у суперника. По нашому 159 виборчому округу, котрий, окрім Глухівщини, нагадаємо. включає також Путивльський, Середино-Будський, Ямпільський , частину Кролевецького, Конотопського Шосткинського районів, картина вийшла ще більш вражаюча: Зеленський – майже 86,5, Порошенко – менше 12%.

Про причини такого сильного відриву довго говорити чомусь немає бажання – як то кажуть, все, день пройшов – ну й … Бог з ним. Порошенко увійде в історію, як державний діяч, якому виявилося до снаги «пробити», дійсно, важливі речі: євроінтеграцію, безвіз, незалежність української церкви. З іншого боку, саме при ньому україгці захмарні, як для їх куцих статків ціни на газ та комуналку, низку резонансних корупційних скандалів; бюрократії додалося. Народ вирішив, що це завелика ціна за всі здобутки - і змінив головного менеджера. Є сподівання: новообраний головний менеджер врахує уроки свого попередника, тим більше що зраджувати образу для фахового актора – великий гріх. Особливо коли той образ – сам Василь Голобородько.

Чи будемо жити в іншій політичній реальності – поки судити важко; все розставить на місця його Величність Час.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости