Новость из категории: Статті

60 ТАК 60

Колись думалось так: які ж це вони древні – оці 60 – річні старці. Хіба стіки живуть? … Тепер з висоти сивих років впевнено кажу: тю, та я ж ще ніфіга не прожив, нічо не бачив і практично нічого не знаю. … Моє дитинство та юність припало на радянську епоху. Село, де я живу весь час. ( І ніколи не пожалкував про це ). Піонерія, комсомолія (хоча комса з мене була вже не тавойная ). Цілодобовий футбол у будь - якому місці . Ця пристрасть до футболу у мене збереглась на все життя. Річка. Ми всі плавали та пірнали, як дельфіни. Гра у війнушку і ще десятки інших дитячих радянських розваг, включаючи самопали та саморобні вибухові пристрої і т. п.. Взимку хокей, лижі, санки, замерзлі пальці на ногах і руках та стоячо–льодяний одяг. «Чотири танкіста та собака». «Динамо» Київ 1966 рік і понині.

… Десь у 73 – 74 рр сусідка привезла бабінний магнітофон і записи концертів Deep Purple та Slade. Це була революція. Перша революція у моїх мізках та душі. І перші паростки антирадянщини. Плюс радіола та «Голос Америки» і «Свободная Европа». … Кінець 70 років - Студенство. Хто не був студентом – смак справжньої молодості не знав. У мене вистачало часу на все: спорт, музика ( навчився грати, точніше бриньчати на гітарі), дівчата, навчання. Є що пригадати. А потім я пішов працювати вчителем. Більше 20 – ти років я віддав вчительській справі. Навіть двічі був директором школи. У радянський час і в часи нові. Любив свою роботу. Любив дітей … Китайці кажуть, шо ну його нафік жити в епоху змін. Тю, а коли ж тоді жити, як не в переломні часи?! Пєрєстройка. Свобода слова і інформації . Бомбезні журнали та газети. Цунамі шокуючої інфи. Андрій Сахаров «Взгляд» і Влад Лістьєв. … 1991 Україна. Незалежність. Для мене моя Україна одночасно і мати, і донька. І захищав я її і на Майдані, і на війні. На Майдані я бачив найкращих людей України. Майдан – це воля. Сподівання і надії. Це велика жертовність. Війна … Я гордий з того, що мав честь воювати поряд з людьми, готовими померти за свободу. Честь вам і хвала! Вічна пам'ять і слава загиблим на Майдані та війні… Життя продовжується. Будемо жити!
 
Ваш Сергій Міщенко (дід Павук).
 
P/S: Від редакції газети «Кур’єр + ТРК Глухів» вітаємо тебе Сергію з Днем народження! Бажаємо міцного здоров’я, щастя, щирих посмішок та натхнення!


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости