Новость из категории: Статті

Продуктовий кошик глухівчан

Серпень – час для насичення організму корисними вітамінами та мікроелементами. Особливість Глухова як населеного пункту – це можливість практично кожної родини мати городчик та хоча б невеличкий садок. Та попри сільську місцевість і наявність землі, торговельні ряди офіційних та стихійних ринків міста пістрять овочами, фруктами, ягодами та зеленню. Кореспондент газети «Кур'єр» на власному досвіді впевнилася, що навіть в нашому невеличкому містечку є багато громадян, яку розкуповують всіляку городину, адже не вирощують її з різних причин.

Так, продукт номер один – це картопля. Зранку господарочки просять по 8 грн за кілограм, а ближче до 13 години – віддають по 5, аби додому не нести. Треба відмітити, що серед тих, хто стоїть за прилавком, є ті, що вирощують культури самі, й ті хто скуповують продукцію у селян, накручують свою ціну та продають, видаючи за свою. Для пересічного покупця немає різниці, на чиєму городі виросла картопля, тож громадянам це взагалі не цікаво. Автор статті дізналася від продавчинь, що врожай цього року поганий, картопля восени буде дорогою. Морква зараз коштує до 10 грн за кіло, цибуля – 10-12, буряк – 5 грн штука, часник – від 3 до 5 грн залежно від розміру. Охоче глухівчани беруть ягоди. Кореспондент газети придбала для своїх дітей кіло полуниці за ціною 50 гривень: ароматна, пахуча, не гірша ніж у червні! Продавчиня зізнається: «Це пенсіонер привозить із с. Дубовичі Кролевецького району, а я торгую!». Вирішив побалувати полуничкою свого 4-річного сина Тимофія і солідний чоловік, не назвавший імені.
 
На запитання кореспондента, чи вважає він вартість даної ягоди завеликою як для серпня, співрозмовник посміхнувся: «Я взагалі нічого не вважаю: захотілося полунички – купив!». А ось ціни інших ягід та плодів: малина – 25 грн літр, чорниця – 80, ожина – 40, слива – 15, кизил – 30. Цікаво, що вартість цього товару у господинь може дещо відрізнятися: в однієї 80 грн, а в іншої – 60. І так – абсолютно у всьому. Лідером серед літніх покупок є і свіжа зелень. Кріп, петрушка та базилік продаються по 5 грн за пучок. Пройшлися ми й м'ясними павільйонами: зі слів пані Галини, що торгує телятиною та яловичиною, її товар розкуповується дуже швидко. І не тому, що вивозять за кордон, а тому що глухівчани віддають перевагу натуральному м'ясу, нежирному. До того ж для дітей саме яловичина найкорисніша та поживна. А ось ті, хто торгують салом та свининою, похвастати продажами не можуть. Чи то літо спекотне, і всі перейшли на траву, чи грошей у людей немає? Продавчині, сумуючи за прилавками, кажуть, що – друге. З молочного охочіше за все беруть сир за ціною 50 грн кіло, а також – молоко. Воно зараз коштує 12 грн за літр.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости