Новость из категории: Новини / Новини з відео

Андрій Деркач - на печі їсть калачі, а в цей час Рада ухвалила історичне рішення (відео)

Верховна Рада у четвер, 29 серпня, на першому засіданні нової сесії схвалила законопроект про зняття депутатської недоторканності. Парламент попередньо схвалив законопроект у першому читанні. На наступній сесії буде потрібно не менше 300 голосів для остаточного затвердження конституційних змін. Така процедура встановлена Основним законом.

Самі народні депутати зустріли рішення бурхливими оплесками, але, на жаль, не всі. Представник від нашого 159 округу Андрій Деркач був відсутній та це й не дивно, тепер зрозуміло з кого беруть приклад депутати від опозиції ігноруючи роботу в Глухівській міській раді. На позачергових виборах 21 липня 2019 р. Деркач набрав 40,65%, або 26826 голосів виборців. З першої сесії вже постає питання, чи задоволені своїм вибором виборці та скільки ще потрібно часу, якщо 21 рік замало, щоб відкрилися очі!

Нагадаємо, ст. 80 Конституції України раніше звучала так: "Народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність. Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп. Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані".
У тому разі, якщо зміни до Конституції будуть повністю схвалені, у статті залишиться лише одна частина: про те, що народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за роботу у Раді. Передбачено, що закон почне діяти з 1 січня 2020 року.
 
М. Захарченко



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости