Новость из категории: Він та Вона

Де зробити аналіз на гонадотропін у Києві?

Гормони виконують важливу роль у організмі людини. Їх рівень і відхилення від норми найчастіше свідчать про різних патології і порушення організму.

Де зробити аналіз на гонадотропін у Києві?

Далеко не кожна людина знає, що таке гонадотропін. Більше з даним поняттям знайомі жінки, які коли-небудь були вагітні або планують вагітність.

ХГЧ - особливий «гормон вагітності», який регулює гормональні процеси в організмі вагітних протягом усіх трьох триместрів вагітності. В окремих випадках, за показаннями лікаря, аналіз крові на ХГЧ в декого здають і чоловіки.

Якщо виникла необхідність пройти лабораторну діагностику, зверніться до "Медичного центу ІГР". Ми працюємо відповідно до європейських стандартів і пропонуємо медичні послуги найвищої якості за демократичними цінами.

Роль гонадотропіну у організмі людини

ХГЧ - гормон, який виробляють компоненти заплідненої яйцеклітини. У деяких випадках гонадотропін може вироблятися при пухлинних утвореннях (як у жінок, так і чоловіків). Тому, даний вид дослідження часто використовується при діагностиці онкологічних процесів в організмі.

У організмі людини гонадотропін виконує надзвичайно важливі функції, а саме:

- готує імунну систему матері до прийняття плоду;
- забезпечує збереження жовтого тіла і вироблення гормонів вагітності у перші кілька тижнів після зачаття;
- забезпечує роботу статевих залоз у плода.

Крім факту запліднення, підвищений гормон ХГЧ дозволяє запідозрити:

1. аномалії у розвитку плоду;
2. онкологію у вагітної;
3. цукровий діабет.

Шляхом порівняння рівня гормону ХГЧ у динаміці лікар може припустити позаматкову вагітність (коли рівень гормону зростає, а потім стрімко падає).

Підготовка до здачі аналізу

Достовірні результати лабораторної діагностики - це результат правильної підготовки до аналізу. Матеріалом для дослідження у випадку з гормоном ХГЧ виступає венозна кров людини. Лікарі-лаборанти рекомендують здавати аналіз у першій половині дня натщесерце, після перерви в прийомі їжі біля 8-10 годин.

У разі, коли чоловік або жінка приймають будь-які ліки (спотворити результати діагностики можуть тільки ті, які містять сам гормон ХГЧ), слід проконсультуватися з лікарем щодо доцільності їх скасування на деякий час і попередити лаборанта. Експерти запевняють, що ніякі інші медикаменти не впливають на результати діагностики та показники ХГЧ в організмі людини.

У якому випадку необхідно здати аналіз на гонадотропін?

Кому і коли варто здати аналіз крові на ХГЧ визначає лікар. Для підтвердження факту вагітності вперше здавати аналіз крові на гонадотропін в IGR LAB слід не раніше, ніж через 4-5 днів після затримки місячних. Уточнити наявність вагітності дозволить повторне складання аналізу через кілька днів - при впевненому зростанні рівня гормону у крові лікар може підтвердити настання вагітності.

У 2 триместрі вагітності здача аналізу крові на ХГЧ потрібна для виявлення деяких патологій плоду.

Ще один випадок призначення аналізу крові на ХГЧ - після аборту у жінок. Якщо вишкрібання було проведено неякісно, ​​а плодове яйце частково залишилося у порожнині матки, рівень гормону у крові буде вище норми.

У чоловіків аналіз використовується, найчастіше, в процесі діагностики пухлин яєчок.

ДНК Лабораторія у Києві запрошує чоловіків і жінок пройти комплексну лабораторну діагностику в умовах одного медичного центру. Ми гарантуємо повну конфіденційність, доступний прайс на послуги і консультації провідних фахівців у сфері репродуктивного здоров'я. Потужна матеріально-технічна база і відповідальний підхід до діагностики дозволяють гарантувати точність результатів і оперативне виконання аналізів.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости