Новость из категории: Культура

Глухів відсвяткував Всесвітній день бібліотек

Понеділок – не завжди важкий. Навіть якщо на вулиці йде прохолодний осінній дощ. Так, 71 читач Глухівської ЦРБ відвідав книжковий храм 30 вересня, долучившись до цікавого та корисного заходу з нагоди дня бібліотек. «Будь – ласка, заходьте, скоріше заходьте, усе, що вам треба – шукайте й знаходьте» - такими словами вітала бібліотека учасників свого свята. У програмі дня були: фото колаж книг, акція – розіграш, солодкі сюрпризи для користувачів, книжкова виставка, фотозона, День нової книги, виставка – гра, а також – вуличний квест на стометрівці та презентація книги Ганни П'явки. Як розповіли кореспонденту газети «Кур'єр» співробітники бібліотеки, нинішній захід побив усі торішні рекорди за кількістю відвідувачів.

Взагалі, загальна кількість читачів у ЦРБ на сьогодні – 1355. Вік – від 18 до 82. Студентів – менш за все, адже вони зараз користуються інтернетними книжками. Основна категорія читачів – віком після 40 років. Найбільша відвідуваність буває у неділю, адже у людей спрацьовує алгоритм дій: базар, аптека, бібліотека. Виявляється, останнім часом люди читають сучасних письменників. Найбільшим попитом користуються Ірина Раздобудько, Світлана Талан, Володимир Лис, Віктор Суворов, Світлана Алексієвич та Андрій Какатюха. Цікаво, що цих авторів полюбляють не лише читачі зрілого віку, а й пенсіонери.

Так, наприклад, найстарша читачка бібліотеки Ганна П'явка перечитала всі новинки! Знаходячись у книжковому храмі, отримуєш справжнє задоволення: красиво, затишно, пахне друкованими сторінками. Та чи довго все це нас буде радувати? Чи не витіснить живі книги інтернет? Аби ти в ногу з часом, співробітники бібліотеки намагаються розширювати асортимент послуг, підлаштовуючись під запити сучасного життя. Так, сьогодні в бібліотеці ви можете не лише читати, а й проводити презентації, зустрічі, комп’ютерні курси, цікаве дозвілля, набирати, друкувати, сканувати та копіювати тексти, користатись послугами бібліоняні, нічного абонемента, отримувати нові знайомства, індивідуальні консультації та багато чого іншого. Завітайте – впевнитися самі!
 
Леся Петрук


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости