Новость из категории: Статті

Справи волонтерські

Є у житті той час, коли край важливо проявити піклування, підтримати літню людину і надати можливість відчувати себе не зайвою. Якщо в суспільстві це визнають і створюють умови для гармонійної, доглянутою в старості, то це вже крок на покращення змін і впевненості в тому, що і в старечому віці час може минати із задоволенням, цікаво і корисно для здоров’я і покращенні якості життя. Цим і займається тривалий час відділення «Турбота про літніх в Україні» в Глухові в тісній співпраці з колективами терцентру (директор С.Ніколаєнко) та районної бібліотеки (директор Т. Привалова та завідувачка читацької зали Н. Шубнікова).

У 2009 – 2019 роках вже виконано низку проектів за програмою «Место встречи –Диалог» і в листопаді розпочато новий проект «Надання соціальної, практичної й моральної підтримки людям, які постраждали від нацизму, і сім'ям, які здійснюють за ними догляд, з метою їх ресоціалізації, і поліпшення якості життя», який виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» за програмою «Ми поруч! Підтримка людей, які постраждали від нацизму». Учасники проектів та цільова група завжди задоволені заходами, з нетерпінням чекають зустрічей, які дарують їм гарний настрій, надають поради та відчуття радості життя і подолання самотності. Волонтери відділення «ТЛУ» в Глухові постійно підвищують свій рівень на семінарах та тренінгах. Так, проведено низку тренінгів для них та соціальних працівників (Ю.Рябко - викладач, психолог ГНПУ ім. Довженка), консультації фахівців служб соціального захисту, нотаріуса Є.Янкова. Учасники тренінгів отримали комплект буклетів «Догляд за літньою людиною в домашніх умовах (поради доглядальнику).» Та все ж головним у роботі відділення є та реальна, безкорисна допомога, яку надають волонтери літнім людям. Це і відвідування хворих у лікарні, і допомога у господарських справах і багато повсякденних дрібниць, які стають великою проблемою, коли приходить старість, безпорадність, самотність, хвороба…

Турботами Поцелуєвої В.Ф., Козаченкової Л.В., Толкачової Л.П. було організовано традиційну благодійну акцію «Весняний тиждень добра». Волонтери збирали варення, консервовані овочі та хлібобулочні вироби, які надали підприємства міста «Хлебосолоф», Глухівський хлібокомбінат, кафе «Копеечка», таким чином найбільш незахищені літні люди (70 осіб) до Великодня отримали «продовольчу підмогу». Покорна Н.І. підтримує тісні зв'язки з нашими воїнами та оперативно вирішує їх побутові проблеми і взимку забезпечує теплими зв'язаними волонтерами шкарпетками. На черговій зустрічі Андреєва А.Ф. надала жахливу інформацію про забруднення навколишнього середовища Землі. Толкачова Л.П. поділилася як її сім'я сортує та здає пластикові пляшки та пакети. Волонтери вирішили запросити всіх небайдужих приєднатися до ініціативи відмовитися від штучних квітів на кладовищах, або хоча б замінити великі букети на маленькі квіточки. 1 листопада 2019 року у конференц-залі Київської міської державної адміністрації відбулись урочистості з нагоди 20-річчя діяльності Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні»! В заході взяли участь волонтери Відділень ВБО «ТЛУ» з дев'яти міст України та громадські організації, які співпрацюють з «ТЛУ». Також волонтери взяли участь у форумі в місті Львові. Це майданчик, де можна було обмінятись найкращими практиками, досвідом самореалізації у всіх сферах життя для задоволення особистих потреб та уподобань людей похилого віку.
 
Тамара Александренко – директор «ТЛУ» в Глухові


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости