Новость из категории: Новини

Новини коротко

Новорічна ялинка як засіб трудового навчання

Після Хрещення на площі Рудченка демонтували ялинку. На відміну від попередніх років, коли новорічний символ відправлявся на комунальні потреба, величеньке дерево, яке має декілька кубів ділової деревини, повернули на «батьківщину» - до третьої школи, на подвір’ї якої воно й виросло. Тепер ялина послужить в якості сировини для учнів - на уроках трудового навчання.

Вл. інф.

Глухівська лікарня – в числі опорних

Кабмін видав розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року», де, серед іншого, й сім медзакладів на Сумщині, що отримали високий статус. Серед них і наша, глухівська центральна рай лікарні. Вона – єдина з лікарень регіону, яка ще перебуває у стані реорганізації. Всі інші вже перетворені на некомерційні підприємства міських або районних рад. Окрім глухівського, статусу опорних набули відповідні медичні установи: 2 обласного центру, а також Охтирки, Ромнів, Конотопу, Шостки.

Вл. інф.

Змагалися тенісисти - настільні

Нещодавно у спортивному залі Глухівського НПУ імені О. Довженка пройшли змагання з настільнього тенісу серед викладачів та співробітників університету. В чоловіків перше місце виборов старший викладач кафедри ТПО Станіслав Марченко; друге – старший лаборант тієї ж кафедри Юрій Наконечний; третє – доцент Андрій Ковальчук. Серед жінок всі призові місця у представниць кафедри ТіМФВ: перша - Ольга Ковальчук; друга - Ганна Гулакова; третя - Юлія Бабачук.

За інформацією ГНПУ

Спекулювала на святому

Напередодні нового року біля АТБ у Глухові можна було спостерігати таку картину: жінка, років з 35 на вигляд, стоячи на колінах, тримала в руках плакат: «Вмирає мій син, допоможіть!». Охочим послухати розповідала, що сама з Баничів, і буквально вчора її 6-річна дитина, граючись вдома, отримала сильні опіки, й зараз перебуває в Сумській лікарні. Свою присутність під дверима торговельного закладу мотивувала тим, що терміново потрібно зібрати гроші. Хтось повідомив про неї до райдержадміністрації.

Там сказали щоб нещасна матінка негайно йшла до них, бо якщо біда, дійсно, сталася, їй нададуть необхідну допомогу. Водночас начмед центральної райлікарні Валентина Барахович повідомила, що минулого тижня не реєструвалося жодного випадку опіку дитини, й санавіацію ні до кого не викликали.Відчувши, що запахло смаленим, шахраювата «баничанка» згорнула плакат і швиденько почимчикувала в бік автовокзалу.

За інформацією Оксани ДРУПП

Як нардепи від Сумщини проголосували за закон про гральний бізнес

В ерховна Рада підтримала законопроєкт, який запроваджує державне регулювання у сфері проведення азартних ігор, іншими словами легалізовує гральний бізнес в Україні. Документ підтримали більшістю голосів – 260 народних депутатів. Від Сумщини «За» проголосували: Тетяна Рябуха, Михайло Ананченко, Артем Ковальов, Ігор Васильєв, Максим Гузенко, Микола Задорожній. Ігор Молоток проголосував «Проти», Андрій ДЕРКАЧ (№159 – Глухів) не голосував.

За даними офіційного порталу ВРУ

Як називали дітей на Сумщині у 2019 році

Я к назвати новонароджену дитину – таке питання відразу постає перед новоспеченими батьками. Деякі з них обирають традиційні українські імена, а хтось – інші: героїв улюбленої книги, серіалу, видатних персон. Минулого 2019 році на території Сумської, Полтавської та Чернігівської областей, які підпорядковуються Північно-Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції з центром у Сумах, спостерігалась тенденція до вибору батьками незвичайних та екзотичних імен. Наприклад зареєстровані Януш, Зорій, Адісей, Мілорад, Еріх та Акім. Для дівчаток обиралися такі, дещо дивні: Олівія, Олексія, Джельсоміна, Луна, Квіткослава та Маргарет. Лідерами ж списку найбільш вживаних імен стали Марія та Іван.

За інформацією регіонального управління юстиції

Термін кодування подовжать

Українські медіагрупи «1+1 медіа», StarLightMedia, «Інтер медіа груп» та «Медіа Група Україна» перенесли дату кодування своїх телеканалів на супутнику з 20 січня на 28 січня 2020 року, повідомив « Детектор медіа ».

за повідомленнями «1+1 медіа», StarLightMedia, «Інтер медіа груп» та «Медіа Групі Україна», таке рішення медіагрупи ухвалили у четвер, 16 січня.

Причину перенесення дати кодування медіагрупи пояснили тим, що офіційні супутникові оператори не встигають підключити до своїх послуг усіх охочих, адже зараз відбувається стрімке зростання інформаційних запитів від українців щодо кодування, а попит на підключення до послуги суттєво перевищує пропозицію.

За інформацією соціальних мереж



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости