Новость из категории: Статті

Це шоу ми зробили разом

Мені часто кажуть, що історія неточна наука, не має значення та й взагалі краще довіряти математиці. Але історія це мати істини бо безжально фіксує послідовність унікальних подій і якщо добре знати історію можна передбачати майбутнє. 20 лютого в Санжарах відбулася цікава історична подія про яку дізнався увесь світ. Розбиті шибки, ґвалт, бійки чоловіки на підпитку мене не так вразили як глум над честю офіцера. П’яний дезертир поливав брудною лайкою Нетребка Олександра Юрійовича заступника командира батальйону м. Миколаїв.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Олександр Юрійович нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (31.10.2014), орденом «За мужність» III ступеня (4.12.2014), орденом Богдана Хмельницького II ступеня (14.3.2015). З болем пригадала як у 2015-му налагодила волонтерську допомогу для наших поліціянтів, бо вважала дуже важливим відновити довіру між поліцією та суспільством яке вона захищає. На початку мене засуджували, але з часом рани протистояння на Майдані трохи загоїлись, але що ми маємо сьогодні? Знов розбрат та протистояння? З великим скепсисом ставлюся до конспірології, але коли в дні пам’яті Небесної Сотні, в той час коли родини згадують своїх рідних нам презентують шоу сорому. Чому саме 20-го? Чому літак не відправили 10-го, як планували, чому суспільство довели до істеричної паніки чому діяли так безжально стосовно всіх нас? Хто режисер гризні яка спричинилася в той день, хто розповсюдив вірус хамства, невігластва та нетерпимості один до одного? Мені було шкода й жителів Санжар й тих кого добу везли до місця карантину. В захисти мешканців Санжар скажу, що їх реакція то нормальний інстинкт самозбереження. В Італії також зупиняли автобуси, ще й двері в магазинах виносили. Можу привести ще безліч прикладів подібного бо така реакція людей не унікальна подія. Якої реакції ми чекали від людей переляканих дезінформаторами та військовою технікою, чому проривалися через міст якщо був інший шлях ніким не перекритий? Хто привіз молодиків? Для чого Дубинській та соратник Іллі Ківи розігнали паніку людей? Чому українці не чули притомних рекомендацій МОЗ або влади? Особисто мені нецікавий доктор Коморовський та його поради бо дуже давно ця людина перейшла в медіа-бізнес й особисто для мене він не авторитет ні в чому. Прикро, що навіть наші місцеві політики скористалися ситуацією та підлили масла у вогонь ненависті. Виявляється Їм соромно за всіх нас й все що відбувається то через «скаканія» на Майдані. Яке відношення протест проти руйнації країни має до подій в Санжарах ? Нагадаю, наприкінці 2013-го року країна була на грані дефолту.
 
Росія організувала проти нас торгову блокаду, а Янукович їздив світом в пошуках кредиту. Здається знайшов, але ті гроші ми так і не побачили. А ще хочу запитати в якому стані знаходилось глухівське інфекційне відділення 20-го лютого 2014-го року ? Хто мусить відповідати за жалюгідний стан інфекційних лікарень в Україні? Небесна Сотня? А може ті проти кого вона повстала? Адже не Небесна Сотні закрила інфекційне відділення в Києві та передала будівлю релігійній громаді? Жахливо, що весь цей гармидер у пам’ятні дні підхопила Олена Лукаш з тезою «майдановці вбивали майданівців». Сьогодні ми знаємо, що пані Лукаш казала неправду, свідомо маніпулюючи фактами. Справа про яку вона кричала в студії Савіка Шустера, давно закрита, а працівник «Беркуту» отримав вирок. А ще, може ви не знаєте, 19-го лютого з Кіборга генерала Дмитра Марченка зняті звинувачення по справі неякісних бронежилетів й він вільна людина. Може треба вибачитися перед людиною честі за приниження та звинувачення «мародерство на крові»? Питань дуже багато, хоча для мене особисто все ясно. Для початку назвемо речі своїми іменами. Все що відбувалося 19-20-го лютого це або провокація, або дурість яку використав проти нас ворог.
 
Необхідно зрозуміти хто намагається вмонтувати в нашу свідомість неповагу до нас самих. Мій прекрасний народ відстояв свободу, демократію та гідність. Ми вразили світ безпрецедентним волонтерським рухом, ми врятували армію, ми створили нові культурні платформи, ми настільки сильні, що втримали країну на своїх плечах майже над прірвою. Ніяка панічна атака не зломить нас бо ми встояли в найважчі часи при найсильнішій інформаційної атаки з боку ворога. Ми довели що ніколи не крали газ в Росії, навпаки перемогли в судах. Ми не розпинали дітей на площах, а допомагали переселенцям. Ми нація честі та гідності, а не те що до нас хочуть приліпити, презирливо називаючи «мудрим нарідом» або «майданутими патріотами». Вистояли у 14-му вистроїмо й зараз бо сильні як ніколи. Для того, щоб Санжари не повторилися у Глухові допоможемо центральній владі. Підготувала звернення до міської ради з проханням провести заходи по інформування населення щодо коронавірусу COVID-19 та розробити дорожню карту безпеки у разі введення карантину. Звернення підготовила та зареєструвала в міській адміністрації.
 
Громадській діяч Ірина Юсупова-Кобзар


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости