Новость из категории: Статті

Нарешті питання Глухівської лікарні вирішилося

"Вчора Національною службою здоров'я України було підписано договір з Глухівською лікарнею про збільшення фінансування медичних послуг та всеж таки були виправлені статистичні дані. Отже медичні прицівники отримаю заробітну платню" - про це повідомив в телефонній розмові з журналістом "Кур`єру" керівник Анатолій Кияшко.

На запитання, чи буде він продовжувати й далі голодування, Анатолій Іванович надав таку відповідь: "Питання фінансування нашої лікарні вирішується позитивно, але чи в повному обсязі, про це казати ще зарано. Головне, що медичні прицівники отримають заробітну платню, тож завтра маю закінчити голодувати". Як підтвердження слів Кияшка, на сторінці в ФБ Національної служби здоров'я України з`явилась ось така інформація:

"Вчора о 09:59 · Глухівська міська лікарня забезпечує медичне обслуговування міста Глухів на Сумщині. Лікарня підписала договір з НСЗУ на 8 пакетів медичних послуг. Серед них пріоритетні послуги - допомога при пологах, інструментальні дослідження з виявлення онкозахворювань - езофагогастродуоденоскопія, гістероскопія, а також - хірургія, терапія, амбулаторна допомога, гемодіаліз, лікування та супровід осіб з ВІЛ. Сума договору з НСЗУ становить 39 893 738 грн. Суму договору збільшено після того, як Глухівська міська лікарня подала уточнені статистичні дані.
 
У своїй пропозиції до НСЗУ Глухівська міська лікарня помилково вказала занижені статистичні показники щодо кількості послуг, які надавали у 2018 році. А сума фінансування вираховується, зважаючи на історичні дані. Заклад надіслав до НСЗУ листа про те, що припустився помилок при заповненні пропозиції. Після чого ще кілька разів уточнював свої показники. Після фінального уточнення листом, який надійшов 5 травня, почався процес розрахунку ціни договору та його формування. НСЗУ відразу внесла зміни до договору для цього медзакладу і перерахувала суму фінансування.
 
Підготував Микола Захарченко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости