Новость из категории: Спорт

Кубок Олександра Алдошина

Протягом 19 і 20 грудня у приміщенні Глухівської школи мистецтв відбулись завзяті шахові шкільні змагання, а саме: 30-й розіграш з шахів серед команд шкіл міста. Ювілейний турнір викликав велику зацікавленість учасників. Родина Олександра Алдошина підготувала новий елегантний Кубок та виділила відповідний призовий кошт. Тож, крім задоволення гравців очікувані були і значні призи. Цьому дійству передувала урочиста частина, в якій взяв участь кандидат у майстри спорту, чемпіон області серед дорослих (2013 р), у минулому переможець багатьох міжнародних турнірів серед школярів Максим Никоненко. Його руки тримали Кубок 6 разів, коли під керівництвом Л.Д. Подобєдова виступав він за школу інтернат-ліцей.

Він звернувся до юних шахістів із побажанням кожному проявити себе, продемонструвати змістовну, комбінаційну і зрілу гру та отримати задоволення від цікавих поєдинків. Слід нагадати читачам слова шахового журналіста Олександра Кікнадзе: "Шахи-це гра велична і повна дивовижностей, перед якими повинна схилити голову навіть дуже горда людина». Шахи виховують такі якості, як воля до перемоги, розвивають фантазію, рішучість, витривалість, дисциплінованість думки, шляхетність і т. д. Тож, одним із завдань подібних змагань є залучення широкого кола школярів до мудрої стародавньої гри. Цього разу кількість команд бажала б бути дещо більшою, але, з причин пандемії не змогли взяти участь команди декількох шкіл. Тож, у турнірі взяли участь команди шкіл НВО№1, №3, №6 та 2 команди – збірні із різних шкіл, (усього 5 команд). Регламент-30 хвилин на партію, плюс 15 секунд на хід. Система колова. Склад команд-по 4 гравці. Далі, магнетично приковуючи свій погляд до квадрата чорно-білих кліток, шахісти ввімкнули годинники і занурились у вирій боротьби. Добре укомплектована команда школи №6, виграла всі зустрічі і, виборовши 8 очок із 8 і заслужено отримала 1-е місце, завоювавши на цей раз ювілейний кубок.
 
Команда переможців: Ігор Сенченко, Артем Кузьменко, Ілля Масалітов, Костя Карчов. Друге місце виборола команда НВО№3-6 очок. (капітан і лідер команди Яромир Кельбас). Третіми стала команда НВО№1-4 очки (капітан і лідер команди Настя Чучвага). Команді школи –НВО№6 було вручено перехідний кубок, члени команди нагороджені грамотами і подарунками, солодощами та гучними оплесками. Нагородами відзначені, як переможці на окремих шахівницях-учні НВО№6-Ігор Сенченко(перша шахівниця), Артем Кузьменко(друга шахівниця), Ілл’я Масалітов (третя шахівниця), Назар Панченко-НВО№3 (четверта шахівниця). Всі вони показали високий рівень підготовки і заслужено перемогли. По окремим якісним показникам у грі грошові призи від сім’ї Олександра Алдошина одержали: Ігор Сенченко, Артем Масалітов, Анастасія Чучвага та Олександр Довгополий (школа інтернат-ліцей, від збірної команди шкіл). Учасники ювілейного турніру щиро вдячні Глухівському комітету у справах молоді і спорту і його голові Плотницькому Михайлу Григоровичу за увагу, надання призів та організацію змагань. Окрема подяка сім’ї Олександра Алдошина (Сакун). Від імені голови Глухівської міської федерації шахів Андрія Мартиненка звучала вдячливість директору школи мистецтв Анні Миколаївні Мироненко за надання затишного приміщення. На високому кваліфікаційному рівні провів суддівство і організаційну частину дійства кандидат у майстри спорту, тренер ДЮСШ-головний суддя турніру Олександр Кельбас.
 
Андрій Стегно


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости