Новость из категории: Статті

Секрет життєвого успіху

Для чого люди вчаться й удосконалюються? Перш за все, щоб досягти успіху. А що таке успіх і для чого він потрібен? Для мене це поняття має своє значення й асоціюється з насолодою, працею та унікальністю. Важливо примітити: успіх – поняття ефемерне. Але істинне: майже всі щасливі люди успішні. Успішною в роботі можна назвати людину, яка обрала певний напрям і впевнено рухається вгору кар'єрними сходами. Вона з усіх сил намагається виконувати свої службові зобов'язання, а головне – робить це з задоволенням. Важливий фактор у досягненні трудового успіху – правильний вибір керівника та робочого колективу в цілому.

Кар’єра – про фінанси та визнання. Надто відомим є прислів’я: «Щастя не в грошах, а в їх кількості», – саме для того, щоб з'ясувати достовірність цього вислову, німецькі вчені проводили експеримент. У результаті виявилося, що навіть при підвищенні доходу, людина лише сильніше звикає до кращих умов життя, при цьому не стаючи щасливішою. Більшість людей вважає гроші найбільшим щастям, та чи досягнуть вони цілковитого спокою, якщо здобудуть їх? Дорослі дещо по-іншому розуміють буденність: сприймають події не звертаючи уваги на дрібниці. А, можливо, саме вони створюють сенс життя. Наприклад, чому достатньо подарувати дитині нову іграшку, й вона вже «світиться» від задоволення? Дитяча уява є одним з найдивовижніших механізмів у світі. Вона здатна народжувати незвіданий світ мрій, який дарує насолоду та розвагу. Мабуть, кожен пам’ятає, якою захопливою пригодою здавалися будівництво будиночків на дереві, походи в ліс чи на річку.
 
Насолода красою природи. Відчуття цілковитої свободи. Як приємно втілювати свої найпотаємніші бажання та прагнення на ділі. А що, як це і є щастям? Утілити найзаповітніше, або ж позбутися найгірших переживань, здобути цілковитий спокій. Доросле життя сповнене хвилювань, дехто бажає просто відпочити та подарувати увагу й турботу своїм близьким. Насправді щаслива людина помічає маленькі радісні події, і вони змушують її посміхатися, вона уважна до кожного вчинку. Щоб відчути щастя, достатньо лише спіймати цю приємну мить і сповна насолодитися нею, саме тут і зараз. А як щодо успішних особистостей у звичайному житті? Недостатньо бути трудоголіком, щоб стати певним «ідеалом». У дорослому житті вистачає турбот і відповідальності. Можливо, слід на час перетворитися на дитину й навчитися мріяти. Створити мету та йти до неї крок за кроком, тоді, досягши кінцевої точки, відчуєш гордість. Під час виконання таких завдань починаєш смакувати життя, стаєш успішним.
 
Поліна Гурець, учениця Глухівської ЗОШ №6


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости