Новость из категории: Спорт

Самовіддано і безкомпромісно

20 липня 2021 року у приміщенні актової зали ППК ГНПУ відбулось святкування Міжнародного дня шахів. На заходи, з цього свята були запрошені юні шахісти та їх батьки, шахісти старшого шкільного віку, ветерани шахів. Урочисту частину відкрив заступник начальника відділу у справах сім'ї та спорту Глухівської міської ради Михайло Григорович Плотницький.

Він щиро привітав гравців, уболівальників, батьків та всіх прихильників розумового виду спорту з професійним святом. За підсумками останнього року, були нагороджені грамотами Глухівського міськвиконкому та цінними подарунками ветерани шахів Олександр Саволайнен, Володимир Журба, школярів - загалом команду збірну області-учасників Всеукраїнських змагань, капітан Андрій Капець.

З вітальними промовами виступили-директор ППК ГНПУ Олександр Ребченко, тренер ДЮСШ Олександр Кельбас, ветеран шахів Андрій Стегно.У форматі проведення свята передбачалось: сеанс одночасової гри, шахи Фішера, турнір ветеранів. Для проведення сеансу одночасової гри на 10 шахівницях було запрошено КМСа, студента Київського ВИШу Ярослава Кельбаса. Протягом 2-х годин юні шахісти (кваліфікація 2 і 3 розряди) протистояли маститому маестро і в багатьох партіях чинили відчайдушний спротив. 9 партій Ярослав виграв, а в одній, де протистояла 9-ти річна Настя Зайцева(ЗОШ№6) відбулась нічия. Подяка Ярославу і вітання Насті. Також найбільший спротив чинили другорозрядники - Кирило Максіменко (ЗОШ№2) та Артем Сотніченко (ЗОШ№6). Всіх трьох нагороджено подарунками. Група старших школярів, які випробували себе у шахи майбутнього (шахи Фішера) перше місце виборов талановитий Андрій Панченко, на другому місці - Яромир Кельбас.
 
Третю сходинку обійняв Назар Панченко.(усі гравці із ЗОШ№3). Усі - троє відзначені грамотами і призами. Цікавим, напруженим і, у багатьох партіях драматичним пройшов турнір ветеранів. У впертій боротьбі перше місце виборов багаторазовий чемпіон міста КМС Михайло Сегалов з результатом 5 очок із 5. Друге і 3-е місця поділили Юрій Шемшученко і Олександр Саволайнен, у них по 4 очки. У такій послідовності вони і зайняли 2-е та 3-е місця та одержали відповідні нагороди. Наші вітання! На запрошення підприємця Володимира Романенка у кафе "Гол" відбулось шанування ветеранів шахів та спортивних функціонерів. Глухівська міська федерація шахів дякують наших спонсорів: депутата міської ради Олександра Буйкова, підприємців Геннадія Матушкіна, Олену Максименко, Володимира Романенка, Андрія Мартиненка за надання посильної допомоги для проведення відповідних заходів та бажає їм усіляких гараздів. Кваліфікаційне суддівство КМСа, судді першої категорії Олександра Кельбаса забезпечило чітке проведення заходів. Окрема подяка Михайлу Плотницькому за організацію та Олександру Ребченку за надання затишного приміщення для проведення свята шахів.
 
Головний суддя всіх заходів, суддя 1-ї категорії Андрій Стегно.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости