Новость из категории: Статті

Як зацікавити та навчати англійській мові дітей 5-6 років?

Якщо сказати коротко, то, так само як ви навчали дитину рідній мові. Механізми ті самі, лише одна порада: починайте вивчення англійської тільки тоді, коли дитина засвоїла базу рідної мови та може бігло говорити на ній. Це вік 3-4 роки, в середньому.

Як зацікавити та навчати англійській мові дітей 5-6 років?

Радимо не поспішати та займатися систематичним вивченням з 5 років.
    

Що треба знати про дитину 5-6 років


Гра залишається провідною діяльністю, тому уникайте шкільних уроків та нудних зазубрювань англійських фраз. Також важливо часто змінювати діяльність, тому що концентрація уваги ще недостатньо сформована. Оптимально - займатися чимось одним не довше 7 хвилин.

Дитина - кінестетик. Їй важливо все помацати, покрутити, зробити якусь дію з предметом. Так вона досліджує світ. Подумайте, як ви можете підкріпити аудіовізуальне засвоєння нових слів тактильними відчуттями.

Мозок у дитячому віці - як губка. Всмоктує великі об’єми інформації, а вже потім видає результат. Не варто чекати швидких успіхів, дайте час на обробку та засвоєння нового.

Коли дитина не виправдовує сподівань, можемо почати сваритися та критикувати. Не допускайте цієї помилки! Адже цей вік дуже вразливий, слова осуду чи критики можуть знищити інтерес до вивчення мови, а також негативно вплинути на формування характеру.

Яку форму навчання обрати?


Ви знаєте свою дитину краще всього. Який у неї характер і темперамент? Схильна до ігор іншими дітьми чи наодинці, енергійна чи повільна, відкрита чи сором’язлива?

Для дітей відкритих й товариських підійдуть групові заняття. Вони допоможуть малечі розвинути свої лідерські й комунікативні навички. Але слідкуйте, щоб група була не більше 6 осіб!

Індивідуальні заняття краще підійдуть спокійним діткам, які не прагнуть змагатися чи перебувати в широкому колі однолітків.

Доцільно починати вивчення мови сам на сам з дитиною. Вона вас знає, з вами комфортно. Далі - кілька порад та способів, як організувати самостійне вивчення англійської.

Які методи навчання застосувати?


іякої граматики та письма. Більше того - не починайте з вивчення алфавіту. Найголовніше для дитини - це усна мова і читання, ігрові вправи, повсякденне застосування слів та конструкцій.

Осі дієві способи:

Вивчення нових слів та фраз


В ігровій формі, у контексті певних ситуацій. Наприклад, сідаєте снідати і питаєте дитину, на чому стоять тарілки. Вона відповідає: "На столі”. Показуєте на стіл та кажете: "This is a table. Так буде по-англійськи”. Використовуйте одразу прості фрази як повноцінні речення.

Також хорошою вправою будуть заняття з картками, на яких написані слова та зображені відповідні малюнки.

Розучування пісень та віршів


Зараз є багато відео на YouTube, не полініться розучити їх та співати/розказувати дитині. Вона може багато разів просто слухати, але згодом почне підспівувати та декламувати вірші.

Перегляд мультфільмів


Улюблене заняття треба використовувати й в навчальних цілях. Тим паче коли є такий великий вибір цікавих, яскравих картин. Не переймайтеся, що дитина не зрозуміє, про що йде мова в мультику. В цьому віці добре розвинена мовна інтуїція, тому проблем у неї не буде.

Читання книжок


Почніть з простих, де більше рисунків, ніж тексту. Рухайтесь від простого до складного. Не намагайтеся пояснити всі правила читання одразу.

Ігри з лялькою-іноземкою


Купіть іграшку та представте її дитині як мандрівника, який розмовляє лише по-англійськи. Тобто, щоб дружити з нею, треба навчитися новій мові. Застосовуйте різні міні-ігри з нею, долучайте до занять, щоб мотивувати дитину до навчання.

Кілька порад наостанок


Враховуйте вікові особливості вашої дитини, а також її темперамент і характер. Зробіть процес вивчення мови цікавим, яскравим та різноманітним. Англійська для дітей повинна стати частиною повсякдення, так само як і рідна мова. Уникайте критики, хваліть та надихайте дитину. Тоді її інтерес буде лише рости та зміцнюватися, а це запорука успіху.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости