Новина з категорії: Статті

Унікальні страви італійської кухні

Унікальні страви італійської кухні

Можливість подорожувати допомагає людям відкривати культури інших країни. Проте насолодитися смачненьким вдасться і в рідному Запоріжжі, відвідавши ресторан італійської кухні. Детальніше про заклад читайте тут: https://rozmarin.zp.ua/. Традиційні страви середземноморського регіону включають багато свіжих овочів, морепродукти, сир, макарони з твердих сортів пшениці. Такі блюда не лише смачні, а й корисні.

Ключові особливості італійської кухні

Італійська кухня справедливо вважається однією з найкращих у світі. Її страви корисні, збалансовані, складаються з простих інгредієнтів. А деякі з них вже стали візитною карткою сонячної країни. Мабуть, немає такого туриста, який не скуштував би автентичної піци чи пасти. Традиційна піца відрізняється від її сучасної версії. Колись селяни готували тонкий хлібний корж, заливали його соусом, додавали ароматні трави, зелень та анчоуси. Проте модифікації цієї страви пішли їй на користь, адже сьогодні існує безліч варіацій піци.

Ще одна «королева» італійського столу — паста. Для її виготовлення використовують тверді сорти пшениці. Тому макарони чи спагетті не розварюються під час приготування, а навіть щоденне вживання пасти не позначається на фігурі. Італійські прийоми їжі неможливо уявити без ароматної оливкової олії, томатного соусу, духмяних трав та сиру. Його налічують сотні видів, і практично кожне блюдо включає пармезан. А ще італійці — відомі кавомани та любителі вишуканих десертів.

Ризикнете спробувати: дивні італійські страви

Крім традиційних та відомих італійських страв, кухня цієї країни має що запропонувати навіть вибагливим гурманам. Правда, чи ризикнуть вони «зняти пробу» з цих наїдків, це вже окреме питання.

  • Casu Marzu або «гнилий сир». В процесі дозрівання у сирі з’являються личинки мух, які сприяють ферментації продукту. В Італії цей сир вважається делікатесом, а в багатьох країнах він заборонений через ризик для здоров’я.
  • Lampredotto. Традиційна страва Флоренції готується зі шматочків вареного коров’ячого шлунка. Їх можуть подавати у вигляді сендвіча. За межами регіону Lampredotto не така популярна, хоч тут вважається вуличною їжею.
  • Bottarga. Це засолена та висушена риб’яча ікра, яку часто натирають на пасту або додають у салати. Вона має специфічний насичений смак і вважається делікатесом у середземноморських країнах.

Є в Італії і традиційні десерти — пироги, які готують з горіхів, сухофруктів, спецій та приправляють медом. Та головне, що кожну страву італійці смакують неспішно, насолоджуючись смаком у приємній компанії.



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини