Новость из категории: Новини / Новини з відео

Підприємці змусили владу відкрити ринок (відео)

12 травня, у Глухові біля речового ринку було гаряче: місцеві підприємці влаштували акцію проти заборони торгувати на звичному місці. Ця епопея почалась ще у вівторок. Тоді, працівники Глухівського речового ринку прийшли до приміщення Виконавчого комітету Глухівської міської ради, щоб висловити свій протест щодо заборони відкрити речовий ринок. Точніше, минулого тижня на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій було вирішено послабити вимоги дотримання карантину та відновити в місті роботу низки суб’єктів підприємницької діяльності, як то магазини з продажу взуття, одягу, канцелярії, надання послуг з обслуговування населення.

Проте, про відкриття речового ринку не йшлося. Чи то вірус розповсюджується лише на вулиці, чи то в приміщеннях, де дозволили реалізовувати ідентичний товар, живуть якісь магічні сили, що здатні протидіяти цій заразі? Тоді представники міської влади пообіцяли наступного ж дня протестувальникам зустрітись біля речового ринку і обговорити існуючу проблему. Тож, уже в середу після 10 ранку перед воротами ринку з’явились Юрій Бурлака, Маріанна Васильєва, та керівник глухівського підрозділу Держспоживслужба Сергій КРАВЧЕНКО. Вислухавши обурених бездіяльністю влади людей, Ю. Бурлака спробував виправдатись та запевнити підприємців у тому, що міська влада сама дуже зацікавлена у відкритті нормальної торгівлі, але рішення щодо цього приймають члени зазначеної вище комісії, тому його відповідальність щодо цих вирішення питань обмежується.
 
Проте, мабуть, зваживши на дуже високий градус невдоволення населення такою кричущою халатністю посадовців та зростанням загальної напруги в суспільстві, представники влади таки пішли на поступки. Вже по обіді на офіційному сайті міської ради з’явилась інформація про те, що відбулось зазначеної комісії, яка рекомендувала розпочати торгівлю на речовому ринку за умови виконання підприємцями належних вимог. Як бачимо, саме цей випадок у Глухові продемонстрував, що контролювати та змушувати владу працювати на благо людей можуть самі громадяни. Тож, Глухівські чиновники ввімкнули задню та були вимушені виконати вимоги глухівчан. Розлючені містяни не залишили їм жодного шансу.
 
Вл. інф.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости