Новость из категории: Статті

Думка колумніста: тонка червона лінія, або суспільство виходить на протести на протести

Тонка червона лінія, або суспільство виходить на протести на протести За останній тиждень була змушена пояснювати друзям та побратимам з інших міст, чому Глухів не підтримав акцію Руху Опору капітуляції. Особисто я вважаю, що тільки завдячуючи позиції "агресивної меншості", влада не перетнула останню червону лінію по здачі України. Розглянемо новини з США де після вбивства поліціантами афроамериканця протести охопили понад сорок штатів. На початку соціальний протест переріс у більшовицький бунт, себто пограбування, насилля, мародерство та руйнація. Зрозуміло, що ті американці котрі трощать та грабують магазини навряд чи обурені вбивством Джорджа Флойда та його останніми словами: «Мамо, я не можу дихати», це негідники зі стратегією «все забрати та поділити» які скористалися ситуацією. Щось подібне відбувалося на окупованій Росією частини України в Донецьку та Луганську. Сепаратисти з натхненням вдиралися в ювелірні крамниці, відбирали машини, грабували відділення банків.

Епічне падіння торговельного комплексу "Метро" один в один нагадує те, що зараз відбувається за океаном. Люмпен з радістю тягнув з гарного магазину все що міг, добре хильнувши недосяжного в мирні часи краденого елітного алкоголю. США справляться з ситуацією як вже це не один раз робили; ведуть Нацгвардію, повернуть все до статусу кво, змінять закони та оновлять систему влади бо це вільна країна вільних людей де можна обрати будь-який вектор розвитку свого життя. Ви можете стати Стівеном Джобсом, Ілонам Маском або .. тим хто зараз трощить магазини й будете успішними у всьому, було б бажання. Не дивно, що Росія так радіє та підтримує мародерство в Сполучених штатах, те ж саме вона робила в Луганську та Донецьку. Саме «люмпен грабуючий» очолив окупацію та руйнацію регіону. А тепер можна пригадати протест на Майдані. Протест який дав безпрецедентний приклад для всього світу. Рушійною силою протесту на Майдані було бажання розвитку держави. Навіть в найстрашніші моменти, коли майданівців з відірваними руками та без очей вивозили до лікарень, на сусідній вулиці можна було затишно пити каву або робити покупки.
 
В той час коли російська пропаганда називала майданівців наркоманами та бандитами не був пограбований жоден магазин, жодна крамниця елітного одягу не постраждала. Пан Литвин святкував весілля своїх дітей, Раїса Богатирьова купувала брендові речі від Шанель саме в той час, коли на Майдані були перші застрелені. Що робив 95-й квартал? Як завжди розважав країну та працював на корпоративах. До кровавого лютого 2014-го Україна прийшла після перетину останньої червоної лінії – побиття українських дітей, а до цього українське суспільство з байдужістю реагувало на безчинства які творила влада, на побиття журналістів, розкрадання Бюджету країни та міст, знищення культури, армії, мови.. Найстрашніше, що все знов повторюється й українці знов як зачаровані спостерігають за тим що відбувається.
 
Чомусь нікому нецікаво куди ділися 80 мільярдів гривень на боротьбу з пандемію, нецікава доля зґвалтованої жінки у поліцейському відділку, ніякої реакції на побиття журналістки співробітником ДБР, ніякої реакції на вбивство поліцейськими чоловіка з Дніпра за майже точно такими ж обставинами як в Міннеаполісу, в буцегарні сидить невинний дитячій кардіохірург, в конгресі США іде розслідування плівок Андрія Деркача, тих самих плівок котрі, мабуть, дуже надовго зруйнували стосунки зі Штатами. Та про що казати! Дитину застрелили й ми мовчимо! Можна довго писати про причини які маленькими кроками ведуть нас до останньої червоної лінії після перетину котрої суспільство вибухне … Це обов’язково станеться бо ми знов мріємо про іншу країну в якій будуть чесні суди, прокуратура, прозора влада та гідність. А тепер про те чому в Глухові не вийшли на акцію Руху Опору капітуляції. Все дуже просто. 87-м процентів виборців міста Глухів віддали голоси за чинну владу, а значить підтримують дії президента Володимира Зеленського, його уряду та всіх гілок влади... з міністерством Юстиції включно.
 
Громадський діяч Ірина Юсупова-Кобзар


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости