Новость из категории: Статті

Справи волонтерські

Для людей поважного віку, які ведуть активний спосіб життя, карантин був справжнім випробуванням. Але не для волонтерів відділення «Турбота про літніх в Україні» в Глухові: Тетяна Синельник, Ніна Сидоренко, Ганна Макеєва пошили маски зі своєї тканини та забезпечили своїх колег та підопічних, передали соціальним працівникам терцентру та в поліклініку. Сім'я Поцелуєвих та Ігор Синельник доставили додому цільовій групі продовольчі набори та предмети сангігієни.

Волонтери телефону «Незабудка» щодня підтримують зв'язок з родичами, які доглядають дементних (синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку). Психологічну підтримку людям похилого віку надавали шкільні психологи, які упродовж двох місяців чергували на «гарячій лінії», а тренінги в рамках проєкту «Надання соціальної, практичної та моральної підтримки людям, які постраждали від нацизму, і сім'ям, які здійснюють за ними догляд, з метою їх ресоціалізації, і поліпшення якості життя», який виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» надали досвіду комунікації, встановлення та розвитку контактів, вивчили комплекс психофізичних та фізичних вправ, які сприятимуть покращенню фізичного стану літніх людей, підвищать резерви організму. ВБО «Турбота про літніх в Україні» надала буклети з рекомендаціями для похилих людей як запобігти кронавірусу та як врятуватися від спеки. Забезпечила літературою про деменцію в рамках австрійського проекту. В цей час, коли значно обмежено проведення масових заходів в приміщеннях, волонтери зустрічаються на свіжому повітрі в дендропарку екзотичних дерев, які вони посадили у 2010 році спільно зі школярами на території еколого-натуралістичного відділу МПЦО на честь постраждалих в роки другої світової війни за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє». За 10 років дендропарк перетворився в затишний куточок відпочинку, де є можливість спілкуватися, проводити тематичні заходи, доглядати квіти, дерева і радіти можливості бути разом. Колектив відділу завжди привітно зустрічає волонтерів та цільову групу німецького та австрійського проектів.

Справжнім подарунком для людей похилого віку стала організована терцентром на свіжому повітрі тричі на тиждень зарядка. Медична сестра Олена Христенко завдяки посильному комплексу вправ та своїм добрим відношенням створює позитивний настрій на цілий день. Карантин не став на заваді волонтерським справам, волонтери дотримуються всіх правил та продовжують допомагати підопічним, так Людмила Козаченкова, Наталя Гаврильченко постійно допомагають підопічним вирішувати життєво важливі питання (оформлення субсидії, допомоги, комунальні платежі, тощо) Підприємці Буйкови зі значною знижкою доставляли продовольчі набори, а Віктора Рудкіна (доглядає стареньку матір) привітали з днем народження. Виконання проєктів сприяє зменшенню ізоляції та відчуття самотності у людей цільової групи. Вони відчувають, що про них не забули, вони не покинуті, розширюється коло спілкування.
 
Тамара Александренко – директор «ТЛУ» в Глухові


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости