Новость из категории: Статті

Справи волонтерські

Волонтери Відділенням Всеукраїнської Благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в місті Глухові постійно співпрацюють з підприємствами та організаціями міста, особливо тісна співпраця з колективами територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради та міжрайонної бібліотеки. Це дійсно «теплі оселі» для людей похилого віку з уважними, щирими колективами та їх керівниками. З 2009 року «ТЛУ» працює вже в шостому проєкті з Фондом «Пам’ять, відповідальність, майбутнє» (Німеччина). Цільова група проєктів громадяни, які постраждали в роки Великої вітчизняної війни (остарбайтери, репресовані, ветерани ВОВ) і волонтери надають їм та родичам практичну та моральну підтримку. Але і самі потребують такої ж підтримки та знань.

Тренінги, лекції, тематичні зустрічі, медичні та психологічні консультації - це неповний перелік спільних заходів, які проводять фахівці терцентру та бібліотеки для «ТЛУ». Так, в рамках проєктів за програмою «Ми поруч!» (Німеччина) та проєкті «Соціальна інклюзія уразливих літніх людей в Україні через поширення обізнаності щодо деменції» за підтримки Diakonie Austria в територіальному центрі проведено низку тренінгів для волонтерів, родичів цільової групи, соціальних працівників та робітників. Всі учасники отримали сертифікати про участь в семінарах – тренінгах і, головне, знання, які допомагають в тяжкій праці з хворим людьми. Зустріч з Ніною Шубніковою (завідувачка читацького залу бібліотеки) - це завжди свято для волонтерів. Поради, нова інформація про книжки, святкові заходи дарують радість і наснагу.
 
Волонтери ВБО «Турбота про літніх в Україні» в місті Глухові є активними слухачами Університету третього віку „Активне довголіття” створеного при відділенні денного перебування територіального центру. Звісно карантин вніс свої корективи в план занять, оздоровчі заходи проходять в міському парку і зараз, їх проводить медична сестра Олена Христенко. Тричі на тиждень можна не тільки фізично оздоровитися, а й отримати медичну консультацію. А якщо виникають психологічні проблеми, то завжди поряд психолог територіального центру Мар’яна Шутько. В нашому місті як і по всій Україні на час карантину особливо вразливими залишаються літні самотні люди, пенсіонери, люди з інвалідністю. Тому так важливо мати в місті такі «теплі оселі» з керівниками, які за багато років співпраці стали для людей поважного віку, а це більш як половина мешканців, порадниками та знають майже кожного в обличчя. Здоров!я Вам, наснаги та творчих успіхів.
 
Тамара Александренко, директор «ТЛУ» в Глухові


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости