Новость из категории: Статті

СПРАВИ ВОЛОНТЕРСЬКІ

Проблема тривалості людського життя була актуальною в усі часи. Кожна людина хоче прожити довго й щасливо, проте не знає як цього досягти. Лікарі, філософи намагалися знайти рецепти довголіття, шукали причини старіння організму.

Сучасні дослідження засвідчують, що останніми десятиліттями процес старіння сповільнюється (людина 55–60 років може зовсім не почуватися старою і з точки зору соціальних функцій може перебувати у когорті дорослих – зрілих людей), та й саме старіння всередині зазначених фаз не є однорідним (хтось втомлюється від життя вже до 50 років, а хтось і в 76 може бути повним сил і життєвих планів). Щоб життя було не тільки тривалим, а й сіяло новими фарбами, набуло нового сенсу в елегантному віці, у нашому місті, завдяки відділенню ВБО «Турбота про літніх в Україні» в Глухові, регулярно проводяться тренінгові заняття для волонтерів та цільової групи в рамках проєкту «Надання соціальної та моральної підтримки людям, які постраждали від нацизму та їх сім'ям з метою покращення якості життя».

Так і в цьому році у жовтні проведений цикл таких занять, спрямований на покращення якості життя людей пенсійного віку. Ільїна Ніна Михайлівна, кандидат психологічних наук, доцент, яка виступала в ролі тренера, підібрала тематику, орієнтовану на покращення пізнавальної сфери (насамперед пам’яті та уваги, що найбільше страждає в означеному віці), вміння запобігти стресові, керувати емоціями тощо. Зазначу, що й сама була безпосереднім учасником цих занять. Користь від них надзвичайно велика: учасники вчаться розслаблятися, почуватися невимушено, розкуто, проговорювати, виявляти свої емоції, дізнаються щось нове, що спонукає і вдома виконувати певні вправи і відчувати себе щасливішими.

Такі заняття покращують якість життя, сприяючи тому, що людина починає переосмислювати свої попередні життєві орієнтири, намагаючись, певною мірою, змінити їх. Велика подяка фонду EVZ (Німеччина) за фінансову підтримку та КУ «Глухівська публічна бібліотека за надане приміщення.
 
Директор «ТЛУ» в Глухові Тамара Александренко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости